Kreikka

Kohdesivu

Kreikka moottoripyörällä

Turkoosina kimmeltävä meri kaasukahvan puolella ja upeat vuoristot kytkinkahvan puolella. Hyväpintainen asfaltti mutkittelee vuoren rinteessä. Aurinko paistaa ja elämä hymyilee. Historialliset käyntikohteet, herkullinen ruoka sekä edullinen hintataso. Lähde sinäkin kokemaan mitä Kreikka tarjoaa motoristille. Katso edellisen, kevään-23 reissun tunnelmia facebook.com/safarifinlandbike

Seuraava matka

Varuksesta omalle ryhmälle

Kreikka, tuo motoristiltä piilotettu helmi.

Ajokausi avataan aikaisin keväällä jo maalis-huhtikuussa tai päätetään myöhään syksyllä syys-marraskuussa sopivan lämpimässä Kreikassa. 
Kysy rohkeasti jos sinulla on pienikin ryhmä. Teemme matkoja joustavasti ja voimme räätälöidä tuotteen juuri teidän toiveiden mukaankin.

Olemme katselleet yhdessä paikallisen yhteistyökumppanimme kanssa teille valmiiksi parhaat ajoreitit, hyvät majoitukset, mainiot ruokapaikat ja tietenkin matkalle parhaiten sopivat moottoripyörät paikallisesta vuokraamosta.
Panostamme tällä matkalla rentoon ajamiseen ja lomasta nauttimiseen. Päivämatkat ovat kohtuullisia ja etenemme rauhallisesti, tosin pitää muistaa että Kreikan mutkateillä kilometri vastaa Suomen kolmea.  Matka sopii myös kyytiläisen kanssa ajettavaksi jos olet tottunut ajamaan matkustajan kanssa ja matkustaja on kokenut.  Mikäli sattuisit olemaan omalla pyörällä liikkeellä Ateenan suunnalla, niin olet silloinkin tervetullut mukaan. Vaikeusasteeltaan matka on keskiverto. Syksyn matkareitti on suunniteltu niin että ruuhkissa ei tarvi ajella. 99% matkasta on maalaismaisemaa ja mutkateitä on paljon joten sillä keskinopeus ei pääse kovin suureksi ja päivämatkat ovat kohtuullisia km lukemiltaan. 

Tällä kahdeksan päivän matkalla pääset kokemaan Kreikan parhaat mutkatiet saaristossa, vuorilla ja Peloponnesoksen niemimaalla sekä kokemaan upeita elämyksiä ja nähtävyyksiä.  

Tutustu sivuiltamme löytyvään matkasuunnitelmaan. Jos mikä tahansa asia mietityttää, niin soita tai laita viestiä Juhalle 044 748 666 7.
Sitten vain varausta tekemään oheisella varauslomakkeella, sähköpostilla tai puhelimitse. 

Matkaohjelma esimerkki 8 päivää 7 yötä. 

Päivä 1 saapuminen Ateenaan

Voit saapua Ateenaan omalla aikataululla sopivimmaksi katsomallasi lennolla, noudamme sinut kentältä.
Kokoonnumme yhteiselle illalliselle ja samalla tutustumme toisiimme, käymme läpi tulevien päivien ohjelmaa ja kertaamme hieman ryhmäajon sääntöjä ja turvallisuus asioita. 

Päivä 2 Evia

Aloitamme tukevalla aamiaisella, jonka jälkeen siirrymme noutamaan moottoripyörät läheisestä vuokraamosta ja pääsemme kurvaamaan tien päälle heti mukaville mutkateille kohti Evian saarta jonne siirrymme nopealla lauttakuljetuksella.

Päivä jatkuu nautiskellen mutkaisista teistä ja upeista maisemista kohti Evian saaren luoteiskulmaa.  Matkalla pysähdymme nauttimaan välipalaa ja taukoja pidetään aina sopivissa paikoissa.  Päivätaipaleen jälkeen perillä odottaa kuumat lähteet, tämä erikoinen paikka kylpeä on hieno aloitus reissulle ja viereinen merikin on vielä uimakelpoista lämmintä vettä joten kuumasta lähteestä on mukava siirtyä viloittelemaan Eubolanlanden meillyttävään syleilyyn. Siitä onkin sitten mukava jatkaa yhdessä illalliselle paikalliseen Tavernaan. Emme ole sisällyttäneet illallisia pakettiin niin jokainen voi itse valita syömisensä omien mieltymysten mukaan tai ottaa halutessaan vaikka omaa aikaa illalla. Illallistaminen Kreikassa ei suomalaisittain paljon kukkaroa kevennä. Tarjolla on kuitenkin puolihoitopaketti johon myös illalliset kuuluu. Opas järjestää tällöin vieraanvaraisen Kreikkalaisen illallisen eikä sinun tarvitse tavailla ruokalistoja. Erikoisruokavalioita käyttäville ei puolihoitopakettia suositella tällä matkalla.

Päivä 3  Mountains 

Nyt mutkitellaan sitten kunnolla. Aamukahvit ja lähdemme matkaan aamulla kahdeksan jälkeen jotta ehdimme 1. lautalle. Pieni merimatka lautalla mantereelle ja aamupalan nautimme lautalla tai heti lauttamatkan jälkeen. Jonka jälkeen luvassa on monipuolinen päivä mutkia, nopeita ja hitaita sekä upeita maisemia. Päivä on pitkä mutta kiire ei ole ja nyt nautitaan kokorahan edestä mutkateistä ja korkeista maisemista. Illaksi laskeudumme merenrantaan lämmittelemään. Saatetaanpa verrytellä kävellen katsomaan paikallisia nähtävyyksiä, kuten kaupungin vanhaa satamaa ja linnotuksia sekä käydä uimassa Korintinlahdessä. Rannalta Peloponnesoksen nieminaa jo näkyykin vastarannalla jonne ajellaan huomenna, mutta sitä ennen tietty peri kreikkalaisessa Tavernassa illallinen pitkänkaavan mukaan pikkurahalla, ns puolikurssijuhlat. Kilometrejä kertyy 360.

Päivä 4 ja 5 Peloponneksen niemimaa Olumpian kaupunki, Kalamata ja Sparta!

Hitaan  aamun ja aamupalan jälkeen Korintinlahden ylitys upeaa siltaa pitkin Peloponnesoksen niemimaalle. Nopea siirtyminen. Hetki motaria, jonka jälkeen pääsemme taas asiaan eli Kreikan maaseudulle tarkistamaan joko oliivipuut kukkii? Mutkatiet ovan mukavia, pieniä ja nopeitakin. Tutustumme Olumpian kaupunkiin ja nähtävyyksiin. Yöksi suuntaamme idulliseen maalaiskylään ja tie sinne on seikkailumoottoripyöräilijän unelma. Näytimme illallista ja vuoristonäkymistä paikallisessa tavernassa.
Aamupalan jälkeen matka jatkuu taas vuoristossa ja  mutkateitä pienten kylien kautta. Mutkittelemme nopeaa vuoristoteitä Kalamataan välipalalle ja  Spartan kaupunkiin tutustumaan sen historialliseen nähtävyyteen.  Matka jatkuu vielä oliivilehdoissa ja ehkä reissun parhaita vuoristoteitä mutkitellen kohti merta. Majoitumme vilkaaseen, kiipeilyturistien suosimaan vuosistokylään. Ajoa tulee noin 450 km.

Päivä 6 Peloponnessokselta Korintin kanavalle.

Paljon nähtävää. Kauniisti mutkittelevia maaseututeitä, Jylhää vuoristoa,  oliivilehtoja, rantatietä.  Kreikan vanha pääkaupunki. Historiallinen Korintin kanava ja rantaelämää. Paljon näkemistä joten matkanteko on hidastakin n. 200 km.

Päivä 7 Korintin lahti ja Parnitha vuori.

Ajamme pitkän tovin maaseudulla Korintin lahden reunoja ja Ateenan lähimaaseutua, maisemat muuttuvan pikkuheijaa urpaanimmaksi kun siirrymmä lähemmäs Ateenaa. Vielä kuitenkin yksi vuori eli Parnitha jonne nousemme tovin sermepniinitietä katselemaan Ateenaa ylähäältä käsin. Mikäli aikaa ja jaksamista niin viimeinen kohteemme on Ateenasta etelään ulottuva niemenkärkki, joka on paikallisten suosimaa lähiloma aluetta. Täällä kurvaamme Poseidon temppelin vierelle. Niemen kärjessä on hyvä pitää reissun viimeinen tauko ja ottaa upeat reissun päätöskuvat Temppelin ja Aigeianmeren maisemissa. Vielä pieni siirtymä vuokraamolle. Pyörien luovutus ja sitten nauttimaan Ateenan palveluista ja nähtävyyksistä tai vain rennosti rantaelämästä. 200-300 km.

Päivä 8

Aamiainen, heipat ja kuljetus lennolle ellet sitten jää vielä nauttimaan omatoimisesti Kreikan lämmöstä ja ystävällisyydestä

Keväällä tai syksyllä

Ainakin Aegean Airlines tarjoaa suoraa je edullisia lentoa Hki-Ateena klo 14-17,45 tai aamulento Norskilla. Kannattaa katsella itselle paras vaihtoehto, mikä sopii parhaiten liittymälentoihin, jos lentää jo maakunnista. Emme myy lentoja, mutta autamme mielellään halutessanne löytämään parhaat lennot kohteeseen. 

Esimerkkihinta 6 hlö ryhmälle:
Kuljettaja n.2650 €
Matkustaja n. 1650€
Pyydä tarjous. Tarkistamme ajankohdan kulut ja teeme tarjouksen teidän ryhmälle.

Kokonaishintaan kuuluu:

 • 7 yön majoitus hyvissä hotelleissa ja huoneistoissa, kahden hengen huoneissa
 • Moottoripyörän vuokra  (BMV F900 tai matkustajan kanssa ajava GS1250) ja kasko vakuutus max 1500 eur omavastuulla
 • Matkanjohtajan palvelut ja opastus
 • Polttoaine
 • Tie-, silta-, lautta- ja tunnelimaksut.
 • lentokenttäkuljetukset
 • Pysäköinti/pääsymaksut kohteissa.
 • Aamupala x7
 • Varausmaksu 500,- € / hlö

Hintaan ei kuulu:

 • Lounaat ja illalliset 
 • Lennot Kreikkaan ja takaisin
 • huomioi että vuokraamossa tarvitaan luottokortti jolla voidaan taata 1500 eur omavastuu matkan ajaksi.
 • pyörän vaihto isompaan GS1250 malliin + 200 eur
 • yhden hengen huone 350 €

Kartta