SafariFinlandBike

Erityismatkaehdot

Erityismatkaehdot

Järjestämämme moottoripyörämatkat ovat pienille matkustajaryhmille erityisesti räätälöityjä matkoja. Matkojen erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten matkapakettiehtojen lisäksi seuraavia erityisehtoja:

1. MATKAN VARAUS
Matkavarauksen voi tehdä nettisivujen yhteydenottolomakkeella, sähköpostilla tai puhelimitse. Matkavarauksen tehtyäsi sinulle lähetetään varausvahvistus, jonka mukana on lasku varausmaksusta. Matkan varaus on molempia osapuolia sitova, kun varausmaksu on maksettu. Varausmaksu maksetaan jokaisesta matkalle osallistuvasta henkilöstä.
Maksamalla varausmaksun matkustaja hyväksyy valmismatkalain matkaehdot sekä nämä Safarisuomi asettamat erityismatkaehdot.

2. MAKSUEHDOT
Varausmaksun eräpäivä selviää varausvahvistuksesta. Varausmaksun suuruus on n. 20 % matkan kokonaishinnasta ja minimissään 200,- €. Matkan lopullisen laskun eräpäivä on kaksi päivää matkan päättymisen jälkeen, ellei toisin ilmoitettu. Jokaisella matkasivulla ilmoitamme matkan kokonaishinnan, johon sisältyy myös em. varausmaksu.

3. VASTUUT 
– Matkustaja osallistuu matkalle omalla vastuullaan ottaen huomioon oman terveydentilansa, ajokokemuksensa ja ajotaitonsa.
– Kun matka suuntautuu Suomen ulkopuolelle tiestön rakenne, liikennekulttuuri ja liikenteen määrä saattavat olla kohteissamme aivan erilaisia kuin Suomessa. Safarisuomi liikkuu kaikissa kohteissa paikallisten tapojen ja sääntöjen mukaan, eikä vastaa asiakkaan mahdollisesti itselleen tai kolmannelle osapuolelle aiheuttamasta vahingosta.
– Edellytämme matkustajiamme ottamaan riittävän kattavan henkilöön ja omaisuuteen kohdistuvan matkavakuutussuojan, johon sisältyy mm. peruutusturva (kattaen oman, lähiomaisen tai matkakumppanin sairastumisen tai kuoleman). Asiakkaan matkatavarat ovat aina asiakkaan omalla vastuulla.
– Matkustaja liikkuu myös moottoripyörällä aina omalla vastuullaan ja vastaa mahdollisista vuokrakalustolleen aiheuttamistaan vahingoista. Kaikilla matkoillamme vuokrapyörien pakolliset liikennevakuutukset kuuluvat matkan hintaan.
– Safarisuomi toimii matkanjärjestäjänä ja vastaa maajärjestelyistä kohteessa.
– Lentoyhtiöt ovat vastuussa matkustajista ainoastaan lentokuljetuksen aikana IATA-yhtiöiden kuljetusehtojen edellyttämällä tavalla.
– Mikäli matkustaja joutuu keskeyttämään matkan kolarin-, loukkaantumisen-, jaksamisen-, tai moottoripyörän rikkoutumisen takia, matkanjärjestäjä antaa välttämättömän avun sekä ohjeet jatkotoimista ja auttaa mahdollisuuksien mukaan, mutta sen jälkeen matkustaja hoitaa itsensä ja kalustonsa matkalta pois omatoimisesti ja hankkimansa matkavakuutuksen turvaamana. Vuokrakaluston vioissa noudatetaan vuokrausyrityksen antamia vuokrausehtoja.

4. MATKAN PERUUTUS
Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme matkoihimme Yleisten Matkaehtojen 4.1. -kohdasta poikkeavia peruutusehtoja. Näitä peruutusehtoja noudatetaan peruutuksen syystä riippumatta. Edellytämme matkustajiamme ottamaan riittävän kattavan henkilöön ja omaisuuteen kohdistuvan matkavakuutussuojan, johon sisältyy mm. peruutusturva (kattaen oman, lähiomaisen tai matkakumppanin sairastumisen tai kuoleman).

Matkavakuutus on syytä ostaa ennen matkasopimukseen sitoutumista. Vakuutuksen peruutusturva yleisesti astuu voimaan siitä päivästä lähtien, jolloin vakuutusmaksu on suoritettu, vaikka vakuutuksen alkamispäiväksi merkitään matkan lähtöpäivä. Vakuutus- ja peruutusehdot sekä muut lisätiedot tulee matkustajan tiedustella vakuutusyhtiöltään.

Peruutuspäiväksi luetaan se päivä, jolloin Safarisuomi on vastaanottanut kirjallisen tiedon peruutuksesta ja kuittaa sen vastaanotetuksi. Erikseen etukäteen tilatut palvelut ovat aina sitovia varaushetkestä alkaen ja niiden peruutuksesta peritään kuluina kyseisen palvelun hinta kokonaisuudessaan, ellei ole toisin sovittu.

Peruutusehdot:

-Mikäli matka peruutetaan  yli 90 vrk ennen matkan alkua, palautetaan maksettu ennakkomaksu vähennettynä 200 eur toimisto- ja järjestelykuluilla. (ei koske ennen 12.1.2023 varattuja matkoja)
– Mikäli matkustaja peruuttaa matkan 90-30vrk ennen matkan alkua, Safarisuomi laskuttaa kaikki majoitus- ja moottoripyörien vuokrauksen yms. ennakkomaksut, mikäli niitä ei voi peruuttaa sekä lisäksi toimisto- ja käsittelykuluina 200 €/hlö.
– Mikäli matkustaja peruuttaa matkan 29-14vrk ennen matkan alkua, Safarisuomi laskuttaa matkan järjestely- ja varauskuluja 70% matkan hinnasta.
– Mikäli matkustaja peruuttaa matkan 13vrk – 7vrk ennen matkan alkua, Safarisuomi laskuttaa 85% matkan hinnasta.
– Mikäli matkustaja peruuttaa matkan myöhemmin kuin 7vrk ennen matkan alkua Safarisuomi laskuttaa koko matkan hinnan.
– Mikäli matkustaja löytää itselleen korvaavan matkustajan matkalle hyvissä ajoin, voidaan vaihto tehdä, mikäli mikään kohdealueen yhteistyökumppanin asettama ehto ei estä sitä. Safarisuomi laskuttaa tällöin kohtuulliset kulut muutoksen tekemisestä.
– Mikäli matkustaja keskeyttää matkan omasta tahdostaan kesken matkan Safarisuomi laskuttaa niin ikään koko matkan hinnan.
– Jos Safarisuomi joutuu peruuttamaan matkan, varausmaksu palautetaan, ellei matkustaja halua siirtää sitä muulle matkalle.
– Mikäli Safarisuomi joutuu peruuttamaan matkan ennen sen vahvistamista esim. liian vähäisen osallistujamäärän takia, niin varausmaksu palautetaan viipymättä, ellei asiakas halua siirtää sitä jollekin muulle matkalle.

5. LENTOLIPUT JA REITTILENNOT KOHTEESEEN.
– Safarisuomi ei myy lentolippuja. Matkustaja vastaa itse lennon varaamisesta ja sen maksamisesta. Matkustaja varaa lennon sen jälkeen, kun Safarisuomi on vahvistanut matkan toteutumisen sähköpostilla, WhatsAppilla tai muulla yksiselitteisellä viestillä. Mikäli matkustaja varaa lennon ennen tätä vahvistusta, ei Safarisuomi vastaa kuluista, joita mahdollisesti käyttämättä jäävä lento aiheuttaa.
– Mikäli matka ei jostakin syystä toteudu vaikka Safarisuomi on vahvistanut matkan toteutumisen, Safarisuomi vastaa matkustajalle aiheutuvista lentojen peruutuskuluista, mikäli lentoa ei käytetä tai siirretä.
– Safarisuomen matkan virallinen alku- ja päätepiste on aina ensimmäisen ja viimeisen päivän hotelli tai kohdemaan lentokenttä ohjelman mukaan tai kotimaassa matkapaketissa määritelty kokoontumispaikka.

6. MOOTTORIPYÖRÄN POLTTOAINE

– Useimmilla matkoilla matkaohjelmaan hintaan kuuluu bensiini moottoripyörään. Se tarkoittaa, että matkalla suoritetut yhteiset tankkaukset maksaa Safarisuomi. Omalla moottoripyörällä ajettaessa edellytämme, että matkustaja lähtee 1. päivänä matkalle tankki täynnä omalla kustannuksella tankattuna. Matkan päätyttyä ei tankkeja enää kuitenkaan täytetä matkakassasta, joten matkustaja varautukoon, että tankki saattaa olla vajaa, kun matka päättyy.

7. OSANOTTAJAMÄÄRÄ
– Safarisuomen moottoripyörämatkojen ryhmien koko on matkasta riippuen 2-12 ajoneuvoa. Mikäli osanottajia on alle ao. matkan minimimäärän, pidätämme oikeuden peruuttaa matkan. Mahdollisesta peruutuksesta ilmoitamme viimeistään 31 päivää ennen matkan alkua.
– Mikäli matkan toteutuminen näyttää epävarmalta matkustajan tehdessä varauksen, Safarisuomi ilmoittaa tästä aina matkustajalle, jotta matkustaja ei varaa mm. lentoja turhaan. Niin ikään Safarisuomi ilmoittaa matkustajalle heti kun mm. lennon varaaminen on matkustajalle turvallista.

8. MAHDOLLISET MUUTOKSET
Pidätämme oikeuden muutoksiin. Emme voi vastata matkan julkaisemisen jälkeen tulleista, meistä riippumattomista muutoksista. Tämä koskee kohdemaiden poliittisia myllerryksiä, mahdollisia tautiepidemioita, lentoja, luonnonmullistuksia, tuhkapilviä, suuria valuuttaheilahduksia yms. Saatamme joutua korottamaan matkan hintaa tai siirtämään lähtö- tai tuloaikoja. Hintamuutoksia ja päivämäärien siirtoja teemme kuitenkin vain poikkeustapauksissa. Kaikessa toiminnassamme päätavoitteena on, että asiakkaanamme saat parasta palvelua ja hienoja elämyksiä.

8. TIETOSUOJASELOSTE (GDPR) Linkki
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2.8.2023 Vastuullinen matkanjärjestäjä Safarisuomi 2647383-4. Olemme rekisteröityneet kilpailu- ja kuluttajaviraston vakuusrekisteriin rekisteröintitunnus 182/22/Mj  (www.kkv.fi/vakuusrekisteri).

Tervetuloa mukavalle moottoripyörämatkalle!